FOTO a VÝSLEDKY: Tipsport Sportuj s námi - 10. ročník Sudetskéko Tojnárkovo Bloudění

24.04.2024 11:34

10. ročník Sudetského Tojnárkova Bloudění se uskutečnil o víkendu 19. až 21. 4. 2024 v okolí Oseka. Účastníci se proběhli po tratích a mapách připravených speciálně pro tento extrémní vytrvalostní orientační závod.
Víkendový program začal pátečním nočním závodem s časovým limitem 2 hodiny, v sobotu se konal hlavní denní závod na pět hodin a v neděli úspěšná akce vyvrcholila čtyřhodinovým proběhnutím na replice historické mapy z roku 1850. Na jubilejní ročník sportovně kulturní akce, která si klade za cíl propagovat krásy Krušných hor a přivést ke sportu i lidi, kteří by se jinak do lesa nepodívali, se letos podařilo nalákat 204 závodníků a nepočítaně diváků. Start a cíl byl umístěn v překrásném areálu oseckého kláštera, součástí víkendového programu byla i sobotní pozávodní prohlídka klášterních prostor a koncert v chrámu Nanebevzetí Panny Marie. Celkový počet všech zapojených účastníků do 18 let při tomto ročníku akce přesáhnul 30 osob. Na startu se objevili také účastníci z Německa, Maďarska, Ruska a Ukrajiny. 

Výsledky a fotky z celé akce najdete na webu závodu.

V elektronické podobě na webu závodu, i ústně na shromaždišti jsme účastníky informovali, že akce je podpořena z programu ČUS „Tipsport Sportuj s námi“. Logo ČUS i všech sponzorů seriálu „Tipsport Sportuj s námi“ jsme prezentovali na mapách i na webu závodu, ve venkovních prostorách shromaždiště jsme vystavili bannery Sportuj s námi i všech smluvních sponzorů. Rovněž vyhlášení vítězů probíhalo před bannery Tipsport Sportuj s námi.

Zdroj: Jan Tojnar