NSA uspořádala pracovní seminář k prioritizaci se sportovními svazy

15.01.2024 18:49

Pondělní odpoledne patřilo pracovnímu semináři k prioritizaci se sportovními svazy. V konferenčním sálu STAGES hotelu se sešlo přes 130 zástupců jednotlivých svazů.

“Cílem našeho setkání nebylo polemizovat o správnosti prioritizace, nýbrž vysvětlit si postup, hodnocená kritéria, bodové zisky, propočty a systematické vysvětlení prioritizace,” vysvětluje Ondřej Šebek, předseda Národní sportovní agentury.

“Velmi si vážím všech, kteří dorazili, protože diskuze byla velmi konstruktivní, věcná a nesla se v pracovním duchu. Je jednoznačné, že všem nám jde o prosperitu sportu. Oceňuji, že umíme být věcní i ohledně rozhodnutí, které zrovna nemusí být populární a líbivé. Ujistil jsem představitele sportovních svazů, že systém prioritizace je prostupný, každý se svazů si může zažádat o své vlastní vyhodnocení prioritizace včetně bodového zisku, a dále tak zlepšovat svou pozici v rámci skupin. Prioritizace nesmí být limitem pro neprioritizované sportovní svazy, ale musí pro ně být pozitivní motivací se posouvat,” doplnil předseda Šebek.

Prezentaci ze semináře naleznete ZDE

Zdroj: NSA