Předseda NSA Milan Hnilička jmenoval nové místopředsedkyně

02.02.2021 16:44

Od pondělí 1. února nastupují na pozice místopředsedkyň Národní sportovní agentury Markéta Kabourková a Soňa Bergmannová, které nahrazují Iva Lukše a Michala Janebu. Ti odcházejí po vzájemné domluvě s předsedou Milanem Hniličkou.

„Odchod místopředsedů bylo dlouhodobější rozhodnutí, které se podle domluvy uskutečnilo až s nástupem nových místopředsedkyň, zejména kvůli navázání na dosavadní práci a eliminaci rizika zpoždění ve vyplácení sportovních dotací,“ upřesňuje výměnu předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička a dodává:“ Obě místopředsedkyně se osvědčily v dosavadní práci v Národní sportovní agentuře a jsem přesvědčen, že díky jejich zkušenostem a vzdělání se jedná o vhodné kandidátky na místopředsednické posty.“

„Rád bych poděkoval místopředsedům Ivo Lukšovi a Michalovi Janebovi za vynikající práci, kterou pro Národní sportovní agenturu od samého začátku vykonali. Oba jsou to vysoce profesionální manažeři, bez kterých by byl rozjezd agentury o dost složitější,“ vysvětluje předseda Milan Hnilička.

Markéta Kabourková kromě práce na dotačních programech v Národní sportovní agentuře má za sebou kariéru na vysokých vedoucích a ředitelských pozicích například v Národním technickém institutu, Ústavu pro výzkum a vzdělávání, Českém vysokém učení technickém nebo Vysokém učení technickém v Brně. „Mojí prioritou při nástupu na místopředsedkyni agentury je vyplacení dotací sportovním klubům a svazům v co nejkratším možném termínu. To v dnešní složité době zachrání nejeden sportovní klub nebo svaz,“ uvádí ke svému jmenování místopředsedkyně pro sport Markéta Kabourková.

Soňa Bergmannová, jmenovaná do pozice místopředsedkyně pro řízení úřadu, přináší na tuto pozici zkušenosti z řízení a nastavováním procesů. Pracovala jako proděkanka Národohospodářské fakulty VŠE, na Ministerstvu průmyslu a obchodu nebo například na Ředitelství silnic a dálnice a společnosti ČEZ. “Agentura je stále ještě ve stádiu vzniku. Mým cílem je v řádu několika málo měsíců nastavit veškeré úřední postupy v agentuře tak, aby fungovala jako standardní část státního aparátu. To se týká jak kontrolních mechanismů, tak dotvoření závazných pravidel a směrnic,” uvedla Bergmannová, do jejíž spadají ekonomická a právní oblast a personalistika.

Zdroj: NSA