ČUS vydala Ročenku 2018

09.07.2019 10:28

V červnu vydala Česká unie sportu Ročenku 2018, která je opět významným archivním dokumentem. Na 314 stranách tradičně nabízí bohatý statistický a informační pohled na činnost největší sportovní organizace v České republice i jednotlivých národních sportovních svazů. 

2537NTQ.jpg

Ročenka 2018 je rozdělena do tří tematických částí. V úvodní z nich poskytuje základní informace o orgánech České unie sportu, přehled všech vyznamenání 

Ročenka ke stažení: ZDE

udělených dobrovolným pracovníkům v rámci ČUS a Zprávu o činnosti Výkonného výboru ČUS od 36. valné hromady konané 20. června 2018. Podrobně se také věnuje oslavám sta let českého sportu i české státnosti, jichž byla právě ČUS v minulém roce hlavním iniciátorem i organizátorem. Součástí obsahu je také podrobná analýza projektu ČUS Sportuj s námi, anket o Nejúspěšnějšího sportovce okresu/kraje i dalších projektů, které ČUS zaštiťuje. 

Druhá, nejrozsáhlejší část Ročenky 2018 obsahuje přehled všech sdružených 74 národních sportovních svazů České unie sportu. Kromě jejich vizitek přináší rovněž hodnocení nejdůležitějších aktivit a výsledků v uplynulém roce, seznam všech mistrů České republiky i nejlepších umístění jejich reprezentantů na nejvýznamnějších mezinárodních soutěžích.

Třetí část zahrnuje kompletní informace týkající se servisních center sportu, ať už na úrovni krajů nebo okresů. Čtenář zde nalezne také obšírné zprávy o hospodaření a stavu majetku k 31. prosinci 2018, stejně jako podrobné informace vyplývající ze statistického šetření zaměřeného na aktuální stav členské základny ČUS. 

Zdroj: Zpravodaj ČUS