Zapojte se do volby Nejúspěšnějšího sportovce Ústeckého kraje za rok 2017

06.03.2018 15:34

Ústecký kraj – Volba Nejúspěšnějšího sportovce Ústeckého kraje za rok 2017 se blíží. Hlasovat pro svého favorita mohou i čtenáři Deníku prostřednictvím kuponu, který najdou v regionálním Deníku.

dnes 14:23
SDÍLEJ:
 

Simona Baumrtová převzala trofej pro vítěze ankety Nejúspěšnější sportovec Ústeckého kraje roku 2016Foto: Deník/Karel Pech

Vyplněný kupon stačí odeslat do krajské redakce Deníku na adresu Velká Hradební 238, 400 01, Ústí nad Labem. Uzávěrka hlasování je ve středu 14. března. Sportovec s největším počtem hlasů bude Hvězdou Deníku.

Slavnostní vyhlášení pak proběhne 26. března v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem od 18 hodin.  Volné vstupenky budou k dispozici v místě konání.
 

Dospělí – jednotlivci

Jan ANGER (vzpíráni, SK Vzpírání Teplice) – 2. místo MČR mužů, opora ligového družstva.

Petr BARTŮNĚK (plavání, Ústecká akademie plaveckých sportů) – získal 4 tituly mistra ČR. Je také kapitánem reprezentace ČR, na ME v krátkém bazénu skončil na 35. místě.

Simona BAUMRTOVÁ (plavání, TJ Slávie Chomutov) – finalistka MS v Budapešti, kde skončila sedmá na 100 znak v novém českém rekordu, 5. na ME v Kodani na 100 znak, devátá na 200 znak, mnohonásobná mistryně ČR, česká rekordmanka.

Ondřej BÍRO (malá kopaná, Gamblers Most) – brankář reprezentace a držitel titulu mistra světa ze šampionátu v tuniském Nabeulu.

Fabiana BYTYQI (box, SES Team Czech Republic) – ústecká boxerka ze stáje Lukáše Konečného, která v roce 2017 vyhrála všechny tři své zápasy, dvakrát před limitem. Obhájila titul juniorské mistryně světa a stala se vítězkou Silver Championship, která má právo vyzvat seniorskou mistryni světa. 

Adéla CITOVÁ (aerobik, Fitness klub Louny) – na MS vybojovala dvě stříbra (singl a trio), na ME bronz v singlu a zlato ve trojicích. Na MČR získala dvě zlaté.

Martin FILLO (fotbal, FK Teplice) – v roce 2017 dal za Teplice celkem 11 branek. Byl motorem klubu ze Stínadel, hlavně díky němu mohli skláři pomýšlet na pohárovou Evropu. V zimě přestoupil do Ostravy.

Patrik HERČZÍK (kulturistika) – na MČR získal 1. místo v kategorii physigue mužů do 178 cm a stal se zároveň absolutním vítězem v physigue mužů. Na ME získal 4. místo v kategorii physigue mužů do 179 cm. Na MS získal 3. místo v kategorii physigue mužů do179 cm.

Markéta JEŘÁBKOVÁ (házená, DHK Baník Most) – tahounka české reprezentace, se kterou vybojovala historické čtvrtfinále na MS a osmé místo.

 
ČTĚTE TAKÉ:

Královnou sportovců je házenkářka Jeřábková. 
Ovládla anketu Mosteckého deníku

Zdroj: https://mostecky.denik.cz/ostatni_region/kralovnou-sportovcu-je-hazenkarka-jerabkova-ovladla-anketu-mosteckeho-deniku-20180223.html


Adam LACKO (motorismus, Buggyra Roudnice) – mistr Evropy v závodech tahačů, vicemistr Číny, vítěz Zlatého volantu.

Jan LANDA (házená, HK FCC Město Lovosice) – opora extraligového týmu, reprezentant, účastník ME.

David VENCL (freediving) – Tepličan se stal mistrem republiky v potápění bez přístroje, dařilo se mu i na evropském šampionátu. 

Jiří MOTL (házená, HK FCC Město Lovosice) – nejlepší střelec loňské extraligové sezony, opora týmu.

Milan MYŠÍK (cyklistika/MTB enduro, GT KUR Sport) – druhé místo na mistrovství ČR, třetí místo v Central European Enduro (Středoevropská série). Druhý nejlepší český závodník ve Světové Enduro sérii. První místo v hromadném sjezdu Japan Downhill na závodě Marosana End Of The Season.

Dominik NECHYBA (karate, Sport Union Ústí nad Labem) – získal tři bronzové medaile na MS 2017 v kategorii Open, kumite družstev a také v kategorii jednotlivců. Dále je několikanásobným vítězem Národních pohárů v kategorii mužů i U21.

Tomáš NEŠUTA (karate, SK Kosagym Kadaň z.s.) – 1.místo na MS WTKA.

Jakub POLÁK (malá kopaná, Gamblers Most) – hráč reprezentace a držitel titulu mistra světa ze šampionátu v tuniském Nabeulu.

Tomáš POMIKÁLEK (basketbal, BK ARMEX Děčín) – člen širší reprezentace mužů, stříbrný medailista Kooperativa NBL. Letos patří mezi tahouny BK ARMEX Děčín.

Vladimír SLANINA (sjezd na divoké vodě, Lokomotiva Žatec) – na ME elite vybojoval dvě zlata a dvě stříbra. Na MS do 23 let získal dvě zlaté a opět dvě stříbrné. V celkovém hodnocení Světového poháru skončil pátý.

Lucie SVĚCENÁ (plavání, Jazzmani Žatec) – na MS vybojovala 26. a 28. pozici. Na ME dohmátla dvakrát na 16. místo. V domácích bazénech potvrdila, že je českou motýlkářskou královnou, získala tři tituly na MČR, navíc přidala dvě stříbrné a jeden bronz.

Adam ZDOBINSKÝ (karate, Sport Relax Děčín) – na ME JKA v kategorii kata tým muži získal zlato. Na MČR pak v kategorii bral stříbro. Na MS JKA v kategorii kata tým bral skvělé páté místo.
 

Dospělí – kolektivy

BK ARMEX DĚČÍN (basketbal) – v roce 2017 vybojovali Válečníci potřetí v řadě stříbrnou medaili v NBL. Dařilo se jim i v mezinárodní pohárové soutěži.

PIRÁTI CHOMUTOV (hokej) – podruhé za sebou v novodobé historii postoupili Piráti do extraligového play off, kde došli poprvé v historii až do semifinále nejvyšší soutěže, což znamenalo konečné čtvrté místo a třetí nejlepší výsledek v historii klubu.

FITNESS KLUB LOUNY (aerobik) – tým přivezl medaile z MS, ME i MČR. Na ME získala Citová bronz, trio ve složení Citová, Zahradníčková a Veličková zlato. Dvě zlata mají z MČR. Na MS vybojovala Citová stříbro, stejně jako trio.

HK FCC MĚSTO LOVOSICE (házená) – vítěz Českého poháru, 4. místo v extralize.

DHK BANÍK MOST (házená) – český mistr a vítěz Českého poháru. Poprvé v historii účastník jarní fáze evropského Poháru EHF.

FK TEPLICE (fotbal) – žlutomodří fotbalisté na jaře až do posledního kola bojovali o pohárovou Evropu. Na podzim patřili opět k tomu lepšímu, co tuzemská soutěž nabízí. K radosti fanoušků se jim daří především doma.

BK SLUNETA ÚSTÍ (basketbal) – v loňské sezoně vybojovali osmé místo v základní části nejvyšší soutěže a nakonec vypadli v 1. kole play off s několikanásobným mistrem z Nymburka. 
 

Mládež – jednotlivci

Ladislav EISENHAMMER (kickbox, SK Kosagym Kadaň z.s.) – šestnáctiletý kickboxer se stal mistrem světa WTKA, dále vyhrál European Cup, Bavaria Cup, Bohemia Open a KosaCup.

Matěj HAVÍŘ (bojové sporty, Škola bojových umění Most) – držitel dvou titulů mistra světa a jednoho titulu vicemistra.

Adéla HÁZOVÁ (rychlostní kanoistika, TJ Kajak Děčín) – dvakrát třetí místo EYOF, třetí místo na MEJ, druhé místo na závodech OH naděje, mistryně ČR.

Alex KRÁL (fotbal, FK Teplice) – ač věkem ještě dorostenec, probojoval se do základní sestavy prvoligových Teplic. Je také oporou mládežnických reprezentací, nakoukl i do U21.

Lucie NESNÍDALOVÁ (vodní slalom, Lokomotiva Žatec) – vybojovala individuální bronz na juniorském MS, v hlídkách byla čtvrtá. Na ME v hlídkách získala zlato, v individuálním závodě dojela pátá. Na MČR dojela na stříbrné pozici.

Pavel OUŘEDNÍK (plavání, Ústecká akademie plaveckých sportů) – český reprezentant v plavání získal v různých disciplínách 11 titulů mistra republiky. Je také členem štafety, která pokořila dva juniorské rekordy.

Jan SVOBODA (judo, Sport Judo Litoměřice) – 3. EYOF, mistr ČR dorostu, 3. MČR mužů, 3. MČR juniorů.
 

Mládež – kolektivy

TJ KAJAK DĚČÍN (rychlostní kanoistika) – dorostenci a junioři vybojovali na MČR 14 medailí.

SK KOSAGYM KADAŇ (kickbox) – 16 cenných kovů na Evropském poháru a 5 cenných kovů na MS WTKA.

PK LITVÍNOV (plavání) – v jeho středu jsou mistři republiky a výrazný talent a reprezentantka Kamila Javorková, která je několikanásobnou mistryní ČR.

SPORT JUDO LITOMĚŘICE (judo) – 2. místo v dorostenecké lize.

JUNIORKA FK TEPLICE (fotbal) – teplická juniorka má za sebou báječný podzim. Dokázala se v něm vyšplhat na první místo. Velký podíl na úspěšném podzimu má kouč Stanislav Hejkal, který tým učí novému stylu fotbalu. Kanonýrem je Dominik Šup, nyní hrající za Varnsdorf.

JUNIORSKÁ ŠTAFETA ÚAPK (plavání) – štafeta Ústecké akademie plaveckých sportů ve složeních Pavel Ouředník, Pavel Sobotka, Artem Sukhanov, Vojtěch Janeček, Vojtěch Šeda, Šimon Koblížek, Zdeněk Krejča a Radek Grupáč získala na letním a zimním MČR 4 tituly a dva juniorské české rekordy, což je historický úspěch.

JAZZMANI ŽATEC (plavání) – Balon a Bešíková jsou několikanásobnými mistry republiky, Hnízdilová vybojovala bronz a je juniorskou reprezentantkou. 
 

Trenér

Roman ECKERT a Petr THIEL (plavání, Ústecká akademie plaveckých sportů) – jejich svěřenci získali v uplynulém roce 67 medailí, z toho 28 titulů mistrů republiky, družstva dovedli k 5. místu v extralize, což je historicky nejlepší výsledek plavání v Ústí.

Josef PATIK (karate, Karate klub Kadaň a Klášterec nad Ohří) – jeho svěřenkyně Kristýna Tesařová vybojovala na MS Karate JKA  Irsko 4. místo kata, 5. místo kumite. Stříbrná na MČR, zlatá a bronzová medaile na ME Eska.

Michaela SMOLKOVÁ a Jana NOVÁ (krasobruslení, Krasobruslení Most)– úspěšné trenérky, které se svými svěřenci sbírají medaile po celé republice.

Daniel ŠMEJKAL (fotbal, FK Teplice) – na Stínadlech je druhou sezonou a s mužstvem sklízí uznání odborníků z branže. Na jaře bojoval o poháry, na podzim se svými svěřenci držel standard.

Jan ŠOTNAR (basketbal, Slavoj BK Litoměřice) – úspěšný trenér extraligových týmů Slavoje U19 a U17.

Milan VESELÝ (karate, Sport Relax Děčín) – zkušený trenér karate, ale i kickboxu. Jeho svěřenci vybojovali několik cenných kovů.
 

Masters

Stanislav GODLA (kicklight, lightcontact, lowkick, fullcontact, ASK Lovosice, SK kickboxu) – vítěz Evropského poháru v Chorvatsku a Evropského poháru na Slovensku, vítěz German Open.

Jana HYJÁNKOVÁ (atletika, TJ VTŽ Chomutov) – nejvíce bodující atletka družstva žen oddílu TJ VTŽ Chomutov ve 2. lize ČR skupiny A. Vítězka všech čtyř kol v hodu kladivem v této soutěži, 18. místo v českých tabulkách v hodu kladivem, krajská přebornice v hodu kladivem, 2. místo v hodu diskem, první ve veteránských tabulkách 2017 v hodu kladivem.

Bohumil HOVORKA (atletika, AC Ústí nad Labem) – reprezentant ČR ve veteránských kategoriích byl čtyřikrát stříbrný na Světových hrách veteránů. Soustředí se především na víceboje, skoky a vrhačské disciplíny.

Lenka KÖNIGOVÁ (judo, DDM Judo Děčín) – světová jednička ve své kategorii potvrdila svoji dominanci, stala se mistryní ČR, Evropy i světa a zkompletovala tak v roce 2017 zlatý hattrick. Neprohrála ani jeden soutěžní zápas.

Rudolf VORLÍČEK (atletika, BK Běkodo Teplice) – pravidelný účastník veteránských mistrovství ČR a mnoha dalších závodů. 1. místo v hale na 1500 m, 1. místo v krosu, 2. místo na 121. Běchovic v běhu na 10 km, 3. na MČR v půlmaratonů, reprezentoval i na evropském šampionátu.

Zbyněk ZEMAN (triatlon, Krušnoman TT Litvínov) – triatlonista orientující se na dlouhé triatlony a duatlony v kategorii nad šedesát let. Závody často dokončí mezi třemi nejlepšími borci. 
 

Handicap

Petr KUMSTÁT (kuželky, AVAZ Děčín) – mistr ČR a vítěz ČP v kuželkách lehce tělesně postižených.

Miroslav SMRČKA (plavání nevidomých, KZPS ASK Lovosice) – účastník mistrovství světa, 2. místo na P a 3. místo na PZ, třikrát druhý na GP. 

Tadeáš STRAŠÍK (plavání, Ústecká akademie plaveckých sportů) – na Evropské paralympiádě mládeže vybojoval bronz v disciplíně 100 m prsa a 4. místo na 100 m znak.

Adéla ŠAVLOVÁ (lyžování, Arkádie) – v roce 2017 se zúčastnila Zimních her Českého hnutí speciálních olympiád v krkonošské Horní Malé Úpě a ziskem zlaté medaile v běhu na 10 km a stříbrné medaile v běhu na 5 km se nominovala na Světové zimní hry Hnutí speciálních olympiád, kde získala jednu zlatou medaili (běh na lyžích na 5 km) a dvě medaile stříbrné (běh na lyžích na 10 km a štafeta).

Zdroj: Mostecký deník
Korekce: Sportmost