ČUS darovala obcím sportoviště, která budou součástí Olympijského parku Rio - Lipno

01.08.2016 18:42

Organizátoři Olympijského parku Rio – Lipno 2016 týden před jeho slavnostním otevřením seznámili zájemce z řad novinářů se stavem příprav parku. Současně generální sekretář České unie sportu Jan Boháč, v doprovodu předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala, předal jménem ČUS starostům devíti obcí v okolí Lipenské přehrady nová a rekonstruovaná sportovní zařízení. Vybudovaná sportoviště v hodnotě téměř tři a půl milionu korun přechází do vlastnictví obcí a místní občané i návštěvníci regionu je budou využívat i skončení olympijských her v dalších letech. Park otevře své brány v pátek 5. 8. v 16:00, slavnostní zahájení začne o tři hodiny později.

Nový povrch atletického hřiště ve Frymburku, molo pro jachting v Černé v Pošumaví, atraktivní pumptracková dráha v Lipně nad Vltavou, pingpongové venkovní stoly, dětské hřiště, hřiště na kuželky a pétanque, šachové stolky nebo bezpečné branky na fotbalová hřiště. To všechno obohatilo sportovní infrastrukturu v obcích, kde už za týden budou návštěvníci fandit našim sportovcům v rámci Olympijského parku Rio – Lipno 2016. Sportovní vybavení, které pořídila Česká unie sportu ve spolupráci s Českým olympijským výborem, zůstane na místě pro další využití.

„Myšlenka Olympijského parku po dobu konání her je zajímavá, má ohlas doma a překvapivě i v zahraničí. My jsme ale chtěli investovat do něčeho, co bude fungovat v rámci parku a zároveň bude mít trvalou hodnotu, to znamená, že to bude sloužit i poté, co olympijské hry i  park skončí. Sportoviště zůstanou obcím, obohatí místní infrastrukturu, využijí je místní i řada návštěvníků, kterých je o prázdninách značný počet. A kdo ví, třeba bude rozšířená nabídka prázdninových aktivit pro děti i dospělé inspirací a přinese v budoucnu i nějaké nové olympijská naděje,“ říká s potěšením generální sekretář ČUS Jan Boháč.

„Těší nás, že Olympijský park zanechá v kraji hmatatelné stopy na dlouhou dobu, a že si lidé při sportování na tuto událost vždy vzpomenou,“ doplňuje předseda ČOV Jiří Kejval

Starostové pomoc sportovců ocenili. „Jsme rádi, že jsme součástí Olympijského parku. Důležité pro nás je i to, že se propaguje Lipno jako celek a lidé si název regionu nebudou spojovat jen s Lipnem nad Vltavou,“ uvedl za všechny v roli hostitele Jiří Hůlka, starosta Horní Plané, kde došlo ke slavnostnímu předání sportovního vybavení.
 

Více na https://www.cuscz.cz/novinky/cus-darovala-obcim-sportoviste.html