Informace a doporučení pro v OS ČUS Most sdružené spolky

24.06.2019 13:47

Určeno: Spolkům sdruženým v OS ČUS Most

Na vědomí: VV a KK SPORTMOSTU

 

INFORMACE k Rejstříků "sportu" MŠMT 

Jak jsme Vás již několikráte informovali, tak Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy k 1. 7. 2018 zprovoznilo Rejstřík sportovních organizací, sportovců, trenérů a sportovních zařízení. Jedná se o formu webové aplikace, přístupné prostřednictvím internetového prohlížeče na adrese https://rejstriksportu.msmt.cz.

Webová aplikace Rejstříku bude postupně ministerstvem doplňována o další funkcionality a aktualizována. V souvislosti s rozšiřováním aplikace bude doplňován i podrobný manuál, který je sportovním organizacím k dispozici na webových stránkách Rejstříku.

Střešní organizace a sportovní svazy měly povinnost do 31. 12. 2018 zapsat svoje sdružené kluby a jednoty a u nich evidované sportovce a trenéry (vedoucí, funkcionáři a rozhodčí či jiní členové se do Rejstříku nezapisují).

Pozn. Uvedenou povinnost zápisu za sportovní kluby a tělovýchovné jednoty s evidovanými sportovci a trenéry Česká unie sportu splnila tím, že zapsala všechny své sdružené spolky s jejich evidovanými sportovci a trenéry podle evidovaných údajů v IS ČUS. Poslední aktualizace zaspaných údajů byla provedena k 1. 6. 2019.

Ostatní sportovní organizace, tj. sportovní kluby a tělovýchovné jednoty, mají povinnost zapsat do Rejstříku svoji organizaci s evidovanými sportovci a trenéry do 30. 6. 2019. 

Pozn. Spolky sdružené v ČUS prostřednictvím SSK Litvínov, z. s. byly OS ČUS Most zapsány dne 21. 6. 2019. Sportovní kluby a tělovýchovné jednoty nesdružené v ČUS či sportovních svazech se musí zapsat do rejstříku samy.

 

DOPORUČENÍ k dotačnímu programu MŮJ KLUB 2018 

Pokud jste v roce 2018 obdrželi dotaci z neinvestičního programu MŠMT 2018 - MŮJ KLUB, tak Vám doporučujeme vložit Výroční zprávu za rok 2018 v termínu do 30.6.2019 do Informačního systému MŠMT (https://is-sport.msmt.cz/ - sekce Dokumenty organizace). Vzor Výroční zprávy Vám případně zašleme na vyžádání.

Pozn. Přestože v Rozhodnutí MŠMT o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR na rok 2018, které jste jakožto příjemce dotace z programu MŮJ KLUB obdrželi, není uvedena podmínka zveřejnit Výroční zprávu za rok 2018, tak Vám to doporučujeme. Vycházíme přitom z Rozhodnutí MŠMT z předchozího roku 2017, kde v části „Další podmínky“ byli uvedeny povinnosti příjemce dotace, mezi kterými je mimo jiné v odstavci 16. povinnost zpracovat a zveřejnit hodnotící výroční zprávu za období, v němž byla dotace poskytnuta, a to nejpozději do 30. června následujícího roku. 
 

Zdroj: e-mail SPORTMOSTu