Královnou sportovců je házenkářka Jeřábková. Ovládla anketu Mosteckého deníku

23.02.2018 11:18

Mostecké házenkářky vládly letošní anketě Mosteckého deníku o Nejúspěšnějšího sportovce za rok 2017. Není divu. Černí andělé mají fazonu. Loni vyhráli opět český titul, v prosinci vrátili do Mostu český pohár a poprvé se probojovali do jarní fáze evropského poháru EHF. I letos mají nakročeno k nejvyšším příčkám a poprávu se i díky oblibě fanoušků řadí k nejúspěšnějším kolektivům mostecké sportovní scény.


Vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Mostecka za rok 2017 v litvínovské Citadele.Foto: Deník/Karel Pech

Nejvíce bodů v anketě vybojovala házenkářka Markéta Jeřábková, která patřila k tahounkám české reprezentace na loňském MS v Německu. Zářila i na klubové scéně a nepříjemná brzda pak přišla v podobě zranění kolene a nedávné operaci. I tak Jeřábková brala nepříjemnosti s nadhledem. Pro cenu a kytici za vítězství si šla o berlích.

„Třeba to napovídá tomu, že to bylo málo, že přijde třeba něco ještě většího. Jinak na mistrovství světa jsme měly skvělý tým a tomu se podařil dobrý výsledek. Tady s holkami jsme postoupily do jarní části poháru, což je pro Most premiéra. Já bych to neviděla jen jako svoji zásluhu a zásluhu své formy. Jsem ráda, že jsem u toho mohla být. Je to výsledek týmové práce,“ řekl Markéta Jeřábková nedávno v rozhovoru pro Mostecký deník. Společně s ní se v anketě Deníku umístily v TOP 10 i Dominika Zachová, Petra Maňáková a Dominika Müllnerová. Klub DHK Baník Most vyhrál také mezi dospělými kolektivy.

Letošní anketa vyzdvihla také parádní výkony hráčů Gamblers Most v malé kopané Ondřeje Bíra, Tomáše Režného a Jakuba Poláka, kteří se velkou měrou podíleli v roce 2017 na zisku titulu mistrů světa české reprezentace na šampionátu v tuniském Nabeulu.

Mladým sportovcům zase při vyhlášení kraloval bijec Matěj Havíř ze Školy bojových umění Most, který řádil na MS v Itálii, kde vybojoval dva tituly mistra světa a přidal k tomu i stříbrnou medaili. Hned za ním byla úspěšná krasobruslařka Sophie Ellen Kučabová a trojici mladých talentů uzavřela několikanásobná mistryně republiky plavkyně Kamila Javorková.

Triatlon dal o sobě vědět

Nejen díky triatlonistovi Jakubovi Langhammerovi byl hodně vidět litvínovský klub Krušnoman. Talentovaný Langhammer, který žije v Austrálii a závodil například v Asii a dalších exotických destinacích, se po hlasování čtenářů Deníku stal sportovní hvězdou za rok 2017. Dlouholetého úspěšného veterána Ivo Řezáče při letošním vyhlášení nahradil další úspěšný triatlonista s dřívějším datem narození Zbyněk Zeman.

Skvělé tréninky mladých
Stejně jako loni, tak i letos se v naší anketě dařilo trenérkám mosteckých krasobruslařů Michaele Smolkové a Janě Nové, které jsou výrazně podepsané pod medailovými zisky mosteckého oddílu.

PREMIÉRU MĚLA ZVLÁŠTNÍ CENA

Úplně poprvé se během slavnostního vyhlášení úspěšných sportovců předávala Cena Františka Uhlíře za celoživotní přínos pro sportovní prostředí. Premiérově si toto ocenění odnesla dvojice sportovních činovníků - za Baník Most národní házená Josef Stýblo a za litvínovský klub stolního tenisu Václav Beránek. S nápadem předávání této trofeje přišlo Sdružení sportovců Mostecka, které cenu pojmenovalo po loni zemřelém Františku Uhlířovi, který byl tajemníkem Sportmostu.

Letošní anketa
V anketě o Nejúspěšnějšího sportovce za rok 2017 hlasovalo letos 3 342 lidí. Do redakce Mosteckého deníku poslali nebo přinesli 1 128 hlasovacích kuponů, hlasy pro sportovce chodily také mailem. Sečtení a vyhodnocení ankety zabralo sportovnímu redaktorovi zhruba patnáct hodin.

Nejúspěšnější sportovec Mostecka za rok 2017

Dospělí jednotlivci:
1. Markéta Jeřábková (házená)
2. Ondřej Bíro (malá kopaná)
3. Jakub Polák (malá kopaná)
4. Petr Pastýřik (silové sporty)
5. Dominika Zachová (házená)
6. Tomáš Režný (malá kopaná)
7. Jakub Langhammer (triatlon)
8. Petra Maňáková (házená)
9. Dominika Müllnerová (házená)
10. Dominik Valenta (fotbal)

Dospělí kolektivy:
1. DHK Baník Most (házená)
2. Krušnoman Triatlon Team Litvínov (triatlon)
3. Gamblers Most (malá kopaná)

Mládež jednotlivci:
1. Matěj Havíř (bojové sporty)
2. Sophie Ellen Kučabová (krasobruslení)
3. Kamila Javorková (plavání)
4. Tomáš Šebek (bojové sporty)
5. David Konečný (bojové sporty)
6. Lukáš Svetlák (bojové sporty)
7. Michael Hauser (bojové sporty)
8. Tomáš Bažo (box)
9. Nikolas Gábor (box)
10. Filip Bobek (box)

Mládež kolektivy:
1. Plavecký klub Litvínov
2. Oddíl krasobruslení Most
3. Škola Bojových umění Most
4. SK Leon Most (bojové sporty)
5. BK Baník Most (box)

Sportovec senior:
1. Zbyněk Zeman (triatlon)

Trenér/ka:
1. Michaela Smolková a Jana Nová (krasobruslení)

Sportovní hvězda Deníku:
Jakub Langhammer (triatlon)

Autor: Václav Veverka

Zdroj: Mostecký deník