Narvané divadlo tleskalo Dominice Müllnerové. Stala se NEJ sportovcem roku 2018

22.02.2019 09:56

Most /FOTOGALERIE/ – K šesti českým titulům a dalším trofejím přidá teď mostecká házenkářka Dominika Müllnerová i titul Nejúspěšnější sportovec Mostecka za rok 2018. Na pomyslném trůnu vystřídá svou bývalou spoluhráčku Markétu Jeřábkovou, která anketu Mosteckého deníku ovládla v loňském roce.

Nejúspěšnějším sportovcem Mostecka za rok 2018 je házenkářka Dominika Müllnerová. | Foto: DENÍK/Karel Pech
Zdroj: https://mostecky.denik.cz/ostatni_region/narvane-divadlo-tleskalo-dominice-mullnerove-stala-se-nej-sportovcem-roku-2018-20190221.html

Šestadvacetiletá Müllnerová je v současnosti nejúspěšnější mosteckou házenkářkou a v dobrém slova smyslu i klubovým inventářem, protože u severočeského celku působila už v době jeho postupu mezi elitu, to se psal rok 2010.

Na druhém místě naší ankety skončil litvínovský hokejista a kapitán Michal Trávníček, který před pár týdny dosáhl úctyhodné mety tisíce extraligových zápasů, čímž se Trávníček stal patnáctým hráčem v historii nejvyšší hokejové soutěže, který na tuto hranici dosáhl.

Trojici nejúspěšnějších sportovců Mostecka pak uzavřel triatlonista Jakub Langhammer, který žije a závodí v Austrálii. Loni vstoupil do své druhé profesionální sezony a při olympijském triatlonu v Subic Bay dokončil na třetím místě.

Mostecká házená dominovala také v kategorii kolektivů, kde ji čtenáři a hlasující zajistili první místo před druhými litvínovskými hokejisty a třetím celkem malé kopané z Gamblers Most.

Mezi mládežníky se výrazně prosazovali plavci. Jasnou vítězkou se stala mnohonásobná česká mistryně a litvínovská závodnice Kamila Javorková. Za ní pak skončil sedmnáctiletý mostecký krasobruslař František Kordík a třetí a čtvrté místo opět patřilo plavcům. Bronz si odnesl mladý mostecký talent Tobias Student, čtvrté místo bral litvínovský Adam Novák.

Pro zlatý pohár si stylově v košilích a klubových kravatách mezi mladými kolektivy šli fotbalisté přípravky ročníku 2011 Mosteckého fotbalového klubu – dominantní tým v rámci krajského přeboru Ústeckého kraje, který nepoznal na jaře přemožitele a patří do špičky v rámci České republiky. Kompletní výsledky ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2018 najdete pod textem.

Nejúspěšnější sportovec Mostecka za rok 2018:

Jednotlivci dospělí: 

1. Dominika Müllnerová (DHK Baník Most, házená), 2. Michal Trávníček (HC Verva Litvínov, hokej), 3. Jakub Langhammer (Krušnoman Triatlon Team Litvínov), 4. Dominika Zachová (DHK Baník Most, házená), 5. Sára Kovářová (DHK Baník Most, házená), 6. Ondřej Bíro (Gamblers Most, malá kopaná), 7. Jakub Polák (Gamblers Most, malá kopaná), 8. Petr Pastyřík (silové sporty), 9. Dominik Valenta (Mostecký fotbalový klub), 10. David Konečný (SK LEON Most, bojové sporty)

Jednotlivci mládež: 

1. Kamila Javorková (Plavecký klub Litvínov), 2. František Kordík (Krasobruslení Most), 3. Tobias Student (Plavecký klub Most), 4. Adam Novák (Plavecký klub Litvínov), 5. Sophie Ellen Kučabová (Krasobruslení Most), 6. Jan Myšák (HC Verva Litvínov, hokej), 7. Matěj Havíř (Škola bojových umění Most), 8. Mia Holčáková (Taneční studio K. Hlaváčikové), 9. Nela Kolínková (Taneční studio K. Hlaváčikové), 10. Veronika Dobiášová (Super Stars Most, badmiton)
Kolektivy dospělí: 1. DHK Baník Most (házená), 2. HC Verva Litvínov (hokej), 3. Gamblers Most (malá kopaná)

Kolektivy mládež:

1. Přípravka Mosteckého fotbalového klubu ročník 2011, 2. FBK Wings Most (florbal), 3. Oddíl moderní gymnastiky Horní Jiřetín, 4. Krasobruslení Most, 5. Plavecký klub Litvínov

Trenér: Lukáš Kroc (Super Stars Most, badminton)

Masters (veterán): Zbyněk Zeman (Krušnoman Triatlon Team Litvínov)

Hvězda Deníku: Sára Kovářová (DHK Baník Most, házená)

Cena Františka Uhlíře: Jaroslav Neubert (AK Litvínov) a Otakar Hertl st.

Sportovní cena České unie sportu (ČUS): SK Amadeus Most – Taneční studio K. Hlaváčikové

Zdroj: Mostecký Deník