NSA odhalila žadatele, které mohou žádat ve 2.kole výzvy „Můj klub“ do 12. září

05.09.2022 07:29

V letošním roce došlo k úpravě podmínek pro podání žádosti v rámci dotační výzvy Můj klub, a to tak, že žadatel musel žádost podat jedním ze způsobů uvedených v článku 11.7. příslušné výzvy.

Tato změna procesu byla provedena tak, aby byl naplněn §37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění a ztotožnění žadatele tak nastává v okamžiku podání žádosti, nikoliv až na konci dotačního řízení v podobě podpisu tzv. konceptu Rozhodnutí o poskytnutí dotace.

Jsme si vědomi, že žadatelé o dotaci této výzvě jsou ve velké míře z řad dobrovolníků a lidí, kteří tuto činnost, kterou podporujeme rádi, vykonávají ve svém volném čase.

V souladu s nastaveným procesem jsme odhalili žadatele, kteří žádost nepodali jedním ze způsobů uvedeným ve Výzvě a těm jsme zaslali Usnesení o zastavení řízení nebo byli vyrozuměni o nesplnění základních náležitostí podání – to znamená, že žádost v podstatě nebyla podána. Takto byl vydefinován také oprávněný žadatel v druhém kole Můj klub 2022.

Jiná neodstranitelná vada nezakládá možnost podání nové žádosti v druhém kole.

Nemělo by se tedy stát, že by žadatel do ukončení lhůty pro podání žádosti nevěděl, že je oprávněným žadatelem v druhém kole.

„Je potřeba si uvědomit, že zejména dětské sportovní kluby v malých obcích jsou na dotaci Národní sportovní agentury z výzvy Můj klub závislé, většinou tvoří 50 – 70 % ročního rozpočtu. O účetnictví se těmto klubům starají dobrovolníci a nadšenci, proto nechceme, aby kvůli jejich jediné chybě jako je například neověření podpisu přišly děti o peníze na celý rok. Proto jsme vypsali 2. kolo tak, aby měly tyto kluby šanci chybu napravit,“ vysvětluje důvody vypsání druhého kola výzvy předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser.

Zdroj: NSA