Ocenění talentu a píle. Hlasujte pro nejlepší sportovce Mostecka - AKTUALIZOVÁNO

18.01.2018 16:28

Mostecko - Oblíbená anketa startuje! Zapojí se odborníci, trenéři, novináři i sportovní veřejnost. Pošlete svůj hlas Sportovní hvězdě Deníku.

Jak pro nejlepší sportovce hlasovat?

Pro nejlepší sportovce můžete v naší anketě hlasovat pomocí kuponu, který vyjde v tištěných novinách v pátek 19. ledna a pak v pondělí 22. ledna. Stačí vyplnit políčka a vypsat vámi vybrané sportovce a odnést nebo zaslat poštou na adresu Mosteckého deníku (Bělehradská 3346/5, 434 01 Most).

Hlasovat pro své favority můžete ovšem i pomocí emailů. Do předmětu emailu napište Nejúspěšnější sportovec Mostecka a do zprávy pak vaše vybrané sportovce, pro které chcete hlasovat. Email zašlete na adresu sportovního redaktora: vaclav.veverka@denik.cz.
 

Jednotlivci dospělí:

Ondřej Bíro (Gamblers Most, malá kopaná): Brankář české reprezentace v malé kopané se v minulém roce se svými spoluhráči stal mistrem světa. Zajímavostí je, že univerzál Bíro ve velkém fotbale nechytá v brance, ale hraje v poli.

Jakub Polák (Gamblers Most, malá kopaná): Stejně jako Ondřej Bíro se i Jakub Polák může pyšnit titulem mistra světa.

Tomáš Režný (Gamblers Most, malá kopaná): Další mostecký mistr světa s reprezentací malé kopané.

Petr Pastýřík (silové sporty): Třetí nejsilnější muž Slovenska pro rok 2017, druhé místo na Mistrovství ČR v dřepu pro rok 2017, čtvrté místo na mistrovství Evropy strongman týmů pro rok 2017, druhý nejsilnější Čech v kategorii strongman do 105 kg v seriálu GP závodů.

Dominika Zachová (DHK Baník Most, házená): Křídelnice Zachová se v Mostě vyprofilovala v jednu z opor týmu. S českou reprezentací byla na MS 2017 osmá, což je pro Česko po dlouhých letech velký úspěch.

Markéta Jeřábková (DHK Baník Most, házená): Jak dlouho vydrží ještě v Mostě? Talentovaná házenkářka patřila ke střeleckým tahounkám českého týmu na MS v Německu. V Mostě je jednou z klíčových hráček.

Petra Maňáková (DHK Baník Most, házená): Další česká reprezentantka z Mostu, která se podepsala pod osmé místo na MS.

Dominika Müllnerová (DHK Baník Most, házená): Brankářka Müllnerová také patří do české reprezentace. V brance Mostu má velký podíl na získaných trofejích místního Baníku.

Viktor Hübl (HC Verva Litvínov, hokej): Dlouhá léta patří k oporám extraligového Litvínova. I letos se Hübl pohybuje na vrcholu produktivity litvínovského klubu.

Michal Trávníček (HC Verva Litvínov, hokej): Kapitán, srdcař a klubista hokejového Litvínova. Velký bojovník a jeden z klíčových hráčů týmu.

Jakub Langhammer (Krušnoman TT Litvínov, triatlon): Má za sebou první sezonu mezi profesionály a ve všech svých závodech se umístil v TOP 10. Langhammer žije v Austrálii a závodí například v Asii a dalších exotických destinacích.

Daniel Černý (Painbusters Most, softbal): Vysloužil si nominaci do české reprezentace. Dvacetiletý Mostečan má už na svém kontě například dvě zlaté z ME juniorů. Za Painbusters Most válí v extralize.

Matouš Kasal (Painbusters Most, softbal): Také nová posila české softbalové reprezentace. Třiadvacetiletý Kasal válí z Most už osmým rokem. Podobně jako jeho kolega Černý už se může pyšnit mnoha úspěchy.

Dominik Valenta (Mostecký fotbalový klub, fotbal): Nejlepší střelec krajského přeboru hrající za Mostecký fotbalový klub. I díky jeho trefám zimuje mostecký klub na vedoucí příčce tabulky nejvyšší krajské soutěže.

Veronika Dobiášová (Super Stars Most, badminton): Dlouholetá úspěšná badmintonistka Super Stars Most. Dobiášová přepsala klubovou historii, když zvítězila ve dvouhře dívek při turnaji BWF Algeria Junior International 2017.
 

Kolektiv dospělých:

HC Verva Litvínov (hokej): Hokejová stálice v nejvyšší české soutěži kde se drží už téměř šest desítek let. I letos litvínovští hokejisté bojují o účast v play off. Podaří se jim to?

DHK Baník Most (házená): Nejúspěšnější český ženský házenkářský tým. V roce 2017 vybojoval titul českého mistra a vyhrál také tuzemský pohár. Poprvé ve své historii Mostečanky postoupily do skupinové fáze evropského poháru EHF.

The F.A.C.T. (tanec): Vypsat úspěchy The F.A.C.T. za minulý rok by vydalo na dlouhý seznam. Mostečtí tanečníci mají ale ve sbírce nespočet mistrovských i vicemistrovských medailí.

FK Baník Souš (fotbal): Divizní tým z Mostu se každoročně pohybuje na vrcholku tabulky. I letos tomu není jinak a úspěšná Souš zimuje na třetí příčce. Dokáže toto umístění ještě vylepšit?

Atlético Most (malá kopaná): Tým Atlética Most je loňským mistrem Mostecké ligy malé kopané. Z trůnu se jim podařilo sesadit silné Gamblers Most.

Gamblers Most (malá kopaná): Mostecký tým malé kopané s velkou koncentrací mistrů světa. Gamblers Most jsou už zavedenou a úspěšnou značkou nejen na českém území.

Krušnoman Triatlon Team Litvínov (triatlon): Úspěšný triatlonový oddíl z Litvínova. Vychoval řadu skvělých sportovců a v jeho barvách válí na druhé straně zeměkoule úspěšný Jakub Langhammer.

Super Stars Most (badminton): Badmintonisté Super Stars Most patří dlouhodobě k předním českým klubům, kterým se daří na tuzemské i zahraničních scéně. Vychovává také reprezentanty.

Mostečtí lvi (hokej): Mostecký hokej začíná od bodu 0 a Mostečtí lvi hrají krajskou ligu a daří se jim tam parádně vedou tabulku a spřádají plány na postup o patro výše.

Jednotlivci mládež:

Kamila Javorková (PK Litvínov, plavání): Obrovský talent litvínovského plavání. V prosinci proměnila mistrovství ČR ve vlastní šou, když šestkrát skočila do bazénu a vylovila šest mistrovských titulů. Litvínovské torpédo je zkrátka k nezastavení.

Tomáš Šebek (SK Leon Most, kickbox): Na loňském mistrovství světa v Itálii zazářil Šebek stříbrnou medailí. Na stejném šampionátu bral i bronz.

David Konečný (SK Leon Most, kickbox): Na MS 2017 v Itálii vybojoval dva tituly mistra světa. Na stejném šampionátu v disciplíně kung-fu beze zbraně bral ještě čtvrté místo.

Lukáš Svetlák (SK Leon Most, kickbox): Na MS 2017 v Itálii vybojoval titul mistra světa v disciplíně Lightcontact v ringu.

Michael Hauser (SK Leon Most, kickbox): Může se pochlubil bronzovou medailí z loňského mistrovství světa v Itálii.

Matěj Havíř (Škola bojových umění): Dvojnásobný mistr světa z loňského šampionátu v Itálii. Na stejném mistrovství vybojoval ještě stříbrnou medaili.

Daniela Uhlířová (Uhlomost sport, ploutvové plavání): Přivezla si bronzovou medaili ze světového šampionátu v italském Lignanu. Bylo to ve štafetě.

Štafeta ve složení Karolína Dérerová, Eliška Trollerová, Karolína Žižková a Lucie Kolaříková (Uhlomost sport, ploutvové plavání): Veleúspěšná štafeta mosteckého ploutvařského klubu. Vybojovaly například stříbrné medaile na závodech v Turecku. Mají i další parádní úspěchy.

Sophie Ellen Kučabová (krasobruslení Most): V předchozí sezóně byla účastnicí dvou soutěží (jedna z nich je tou nejvyšší soutěží v rámci ČR) a v obou vybojovala v žebříčku Českého krasobruslařského svazu první místo. Z deseti závodů stála devětkrát na stupních pro vítěze.

Markéta Kohoutová (Super Stars Most, badminton): Čerstvá mládežnická reprezentantka vybojovala bronzovou medaili při turnaji Nation to Nation U15, který se konal v Maďarsku. V klubu Super Stars Most patří Markéta Kohoutová k výrazným talentům.

Jan Myšák (HC Litvínov, hokej): Nejlepší dorostenec hokejového HC Litvínov. Jeho statistiky doslova zvoní. Myšák sbírá v průměru v každém zápase dorostenecké extraligy pět bodů.

Tomáš Bažo (BK Baník Most, box): Jeden z talentů mosteckého boxu a reprezentant. Má titul mistra republiky.

Nikolas Gábor (BK Baník Most, box): Mistr republiky a účastník mistrovství Evropy. Je také úspěšný na turnajích v zahraničí.

Filip Bobek (BK Baník Most, box): Bobek vybojoval v loňském roce titul mistra ČR, ovládl turnaj olympijských nadějí a zářil v zahraničí.

Kolektiv mládeže:

Plavecký klub Litvínov: Nejsou v republice závody, kde by talentovaní Litvínované nesbírali medaile. Klub navíc vychovává talentovanou reprezentantku Kamilu Javorkovou, která dosahuje úžasných výsledků.

Plavecký klub Most: I v Mostě se daří výchova plaveckých talentů. Mládežníci z Mostu také bodují na mnohých závodech.

Super Stars Most (badminton): Badmintonová stálice z Mostu. Klub vychoval a vychovává řadu skvělých hráčů, kteří vozí medaile, jak z českých turnajů, tak ze zahraničí.

SK Leon Most (bojové sporty): Nejsou závody, kde by se Mostečanům nedařilo. Příkladem je loňské mistrovství světa v Itálii, kde vybojovali tituly mistra světa a další přední umístění.

Škola bojových umění Most (bojové sporty): Loňský rok byl pro svěřence trenéra Tomáš Hrnčála hodně úspěšný. Mladežníkům se skvěle vedlo například na MS v Itálii, kde získali třináct medailí.

Oddíl krasobruslení Most: Po celé ČR dokazuje, že jeho svěřenci jsou ve svých kategoriích jedni z nejlepších. Svá želízka má jak v nejvyšších soutěžích jako je například mistrovství ČR tak i v show na ledě (i mimo ČR), kde má stálé účinkující.

DHK Baník Most (házená): Ženská házená má v Mostě velkou základnu. Mladé talenty objíždějí turnaje po celé republice a daří se jim tam. Navíc se v Mostě daří zapracovávat do prvního týmu, který hraje elitní soutěž, mladé hráčky.

BK Baník Most (box): Úspěšný český klub ve výchově boxerů. Vyprofilovalo se tady několik mistrů republiky a také reprezentantů. Svěřencům trenéra Jaroslava Balína se daří také na turnajích v zahraničí.

Uhlomost sport (ploutvové plavání): Veleúspěšný klub ploutvového plavání. V Evropě patřil v minulém roce k jednomu z nejlepších oddílů.

Taneční studio K. Hlaváčikové: Sběratelé tuzemských titulů, ale také těch světových. Jsou také mistři Evropy.

 

Sportovec senior:

Ivo Řezáč (AK Litvínov, atletika): Litvínovský živel Ivo Řezáč i ve svých 76 letech patří k atletické špičce. V Dánsku při ME veteránů například vybojoval páté místo v náročném Cross Country. V Koreji na MS byl dvakrát šestý.

Zbyněk Zeman (Krušnoman TT Litvínov, triatlon): Triatlonista z litvínovského Krušnomana orientující se na dlouhé triatlony a duatlony v kategorii nad šedesát let. Často ho po závodech fanoušci vidí na bedně.

Michal Reindl (Krušnoman TT Litvínov, triatlon): Oddílový kolega Zbyňka Zemana se v kategorii nad šedesát let zase orientuje na krátké triatlony a duatlony. I v jeho případě jsou výsledky mezi nejlepšími.

Trenér/trenérka:

Petr Johana (FK Baník Souš, fotbal): Bývalý reprezentant Petr Johana loni ukončil bohatou kariéru a vrhl se na trénování. V Souši nahradil Johana veleúspěšného Pavla Koutenského a Johanovi se daří. Po podzimu je jeho tým na parádním třetím místě tabulky.

Jaroslav Balín (BK Baník Most, box): Dlouholetý mostecký trenér boxu, který vychoval generace úspěšných borců. Svěřenci Jaroslava Balína patří ke špičce v republice.

Lukáš Kroc (Super Stars Most, badminton): Trenér badmintonu patří k velkým popularizátorům této hry a také k úspěšným trenérům. Mostecký klub patří do okruhu nejlepších v České republice.

Michaela Smolková a Jana Nová (krasobruslení Most): Duo trenérek krasobruslení, které dělá maximum pro to, aby jejich svěřenci podávali ty nejlepší výkony a reprezentovali oddíl nejlépe, jak je to možné. Jsou schopné ,,ušít,, svým svěřencům jízdy na míru a to ve všech směrech výběr a střih hudby, choreografie a jiné.

Alena Karlovská (The F.A.C.T., tanec): Úspěšná trenérka a choreografka mostecké skupiny The F.A.C.T. Karlovská loni získala titul Choreografa roku. Její skupina oslaví desetileté výročí. Vychovala celou řadu talentů, kteří září po celé republice.

Zdroj: Deník Mostecka