Oznámení o změně názvu SK/TJ dle NOZ

12.09.2016 11:22

Oznámení o změně názvu SK/TJ dle NOZ - není nutné zasílat tzv. agendám státní správy, které by jako oprávněné orgány a instituce měly údaje o změnách převzít automaticky prostřednictvím základních registrů (Registr osob - ROS). Jednotlivé agendy jsou informovány o změnách prostřednictvím notifikačního systému a jsou povinny přizpůsobit stav své evidence stavu příslušných údajů v ROS.
Agendová místa jsou např.:
- Český statistický úřad (změna názvu v ROS i ve vztahu k přidělenému IČO – Identifikačnímu číslu osoby)
- Generální finanční ředitelství a všechny dotčené finanční úřady (DPH, daně z nemovitostí, ostatní daně, udělené plné moci pro zastupování ČUS)
- Katastrální úřady (zápis vlastníka na LV ve vztahu k nemovitostem zaspaným ve vlastnictví ČUS v agendách jednotlivých katastrálních úřadů).
- Česká správa sociálního zabezpečení
- Dále obchodní rejstřík, rejstřík živnostenského podnikání, evidence nebo informační
systémy vybraných ministerstev a ústředních orgánů státní správy, profesních komor, obcí, krajů, a dále informační systém datových schránek a insolvenční rejstřík.

Oznámení o změně názvu SK/TJ dle NOZ - je nutné zaslat bance, pojišťovně, sportovním svazům (těm, ve kterých startují družstva SK/TJ) a všem ostatním subjektům, se kterými má SK/TJ uzavřeny smluvní vztahy (např. obci - městu, dodavatelé služeb, energií atd.). Vhodné je pak k oznámení přiložit výpis ze spolkového rejstříku, ve kterém je uvedena příslušná změna.