Uskutečnila se VH SPORTMOSTU

24.04.2018 15:58

Vážení sportovní přátelé,

včera se v Mostě uskutečnilo zasedání řádné Valné hromady Sdružení sportovců Mostecka, z.s.
Prezentace k jednání ZDE.

Účastnící jednání se seznámili s činností SPORTMOSTU za období od poslední VH tj. od 25.4.2016. 

V diskusi byla vedena debata o autorských organizacích (OSA, Intergram), kde jednotlivé sdružené spolky svoji příslušnost k ČUS prokazují evidenčními listy ČUS, které jsou vydávány okresními sdruženími na základě jejich členství

Otevřena byla problematika činnosti sportovních spolků s nařízením EU o ochraně osobních údajů (GDPR), kde mimo jiné byli informováni přítomní zástupci sdružených spolků (SK/TJ) o předcházení zbytečných administrativních a byrokratických kroků, které často organizace přenášejí na své složky a členy, ve snaze ošetřit povinnosti vysoce nad rámec požadavků nařízení EPaR (EU) 2016/679 a souvisejících zákonných i podzákonných norem.

Řešeny byly také otázky možnosti a činnosti spolků vůči dotacím ze státního rozpočtu tedy z MŠMT, dále pak Ústeckého kraje a místních municipalit (magistrát, městský úřad, obec).

Přítomní delegáti schválili popř. vzali na vědomí předložené zprávy a další projednávané dokumenty, které byli zveřejněny před konáním Valné hromady. Soubor usnesení z jednání Valné hromady naleznete ZDE.

Další řádná (volební) Valná hromada SPORTMOSTU se uskuteční 27.4.2020