Vyhlášení projektu - Mladý sportovec

07.06.2016 14:25

Sdružení sportovních svazů České republiky ve spolupráci s Českou unií sportu vyhlásilo v pondělí 30. května 2016 projekt MLADÝ SPORTOVEC, sportem ke zvládání krizových situací a k bezpečnému přežití, který je zaměřen na rozvoj sportovně technických a branných schopností a dovedností dětí a mládeže do 18 let.


> Vyhlášení Projektu.pdfŽádost.xlsx
Rozpočet.xlsx

Vážení sportovní přátelé,

dovolte, abychom Vás informovali o tom, že Sdružení sportovních svazů České republiky  ve spolupráci s Českou unií sportu vyhlašuje k dnešnímu dni projekt MLADÝ SPORTOVEC, sportem ke zvládání krizových situací a k bezpečnému přežití. Projekt je určený pro základní sportovní články a na podporu sportovní, pohybové a sportovně technické činnosti s brannými prvky. Veškeré podmínky, kritéria a termíny najdete spolu s dalšími podrobnostmi o projektu v přílohách této zprávy a zároveň na https://www.sporty-cz.cz/25_mlady-sportovec.

Věříme, že Vás orientace projektu a jeho možnosti zaujmou a finanční prostředky, které na realizaci tohoto projektu získáte, pomohou nejen k rozvoji Vaší každodenní činnosti, ale zároveň ke kvalitativnímu zlepšení branné připravenosti našich dětí a mládeže.

V případě nejasností či potřeby dalších doplňujících informací nás kontaktujte na adrese mladysportovec@s porty-cz.cz.


Nejčastější dotazy k Vyhlášení projektu

Lze žádat o příspěvek na stravu a ubytování?

Ve Vyhlášení projektu je uvedeno: Podpora je určena výlučně na činnost základních sportovních článků při práci s dětmi a mládeží, tj. na pořízení nebo zapůjčení sportovního vybavení, výstroj a personální zabezpečení práce trenérů, asistentů, pronájmy sportovišť a cestovné v rámci Projektu.

Příspěvky na stravu či ubytování nebudou tedy poskytovány.

O jakou maximální částku je možné žádat?

Finanční limity (minimální ani maximální) nejsou stanoveny, všechny smysluplné žádosti, vyhovující podmínkám Projektu, budou posouzeny Řídící komisí, která rozhodne o přidělení či nepřidělení finančního příspěvku na realizaci Projektu.

Může jeden žadatel podat více žádostí na různé akce?

Ano, Řídící komise posoudí všechny došlé žádosti.

Může být žadatelem fyzická osoba, která je členem sportovního klubu?

Nemůže. Projekt je určený výhradně na podporu činnosti základních sportovních článků, žadatelem, organizátorem a realizátorem projektu může být proto pouze sportovní klub, tělovýchovná jednota, atd.

Je možné žádat pouze o příspěvek na pořízení sportovního vybavení pro stávající činnost klubu?

Ne. O pořízení sportovních pomůcek je možné žádat, ale vždy pro potřeby realizace nových akcí v rámci Projektu. Po ukončení projektu pak pořízené sportovní vybavení může samozřejmě sportovní klub využívat při své každodenní sportovní činnosti.

Musejí být přílohy žádosti úředně ověřené?

Ne, stačí prosté kopie.

Jsou stanoveny nějaké limity pro pořizování sportovního vybavení?

Pořizované sportovní vybavení (výstroj, nářadí, pomůcky atd.) nesmí být investičního charakteru, tedy nesmí přesáhnout částku vyšší než 40 tisíc Kč, a vždy musí být prokazatelně nezbytné pro úspěšnou realizaci Projektu.

Je možné uskutečnit projekt v zahraničí?

Ne, realizace projektu musí probíhat na území České republiky.