Žádosti o dotace MŠMT - Program IV na rok 2017

03.11.2016 15:06

Žádosti České unii sportu, z.s. podávají sdružené SK/TJ se všemi přílohami výhradně prostřednictvím územně příslušného Okresního sdružení České unie sportu (OS ČUS). 

Doklady dle bodu a), d) a h) je nutné zaslat v elektronické podobě na adresu sportmost@centrum.cz nejpozději do 14. listopadu 2016

Písemné shora uvedené doklady s výjimkou tabulek dle bodu d) a h), musí SK/TJ předložit vytištěné, podepsané a orazítkované v termínu - nejpozději do 30. listopadu 2016.

Výzva:

1) Info TJ ČUS výzva IV dotace 017

 

Doklady:

a) TJ SK  ČUS Žádost IV 2017 VZOR

a) TJ SK  ČUS Žádost IV 2017

 

d) tab MŠMT 2017 P-IV ČUS TJ VZOR

d) tab MŠMT 2017 P-IV ČUS TJ

 

h) Rozpoč IV 017 TJ ČUS VZOR

h) Rozpoč IV 017 TJ ČUS

 

Účelové určení:

 

Administrace pro sportovní svazy:

Administraci zajišťujeme (Sportmost) taktéž pro SK/TJ, které budou chtít žádat přes sportovní svaz. Těmto SK/TJ budou zaslány podklady pro žádosti na vyžádání a zároveň jsou (budou) ke stažení na webových stránkách níže uvedených svazů.

Pozn. ČUS, pro níže uvedené sportovní svazy se kterými má smlouvu nebo dohodu, provede administraci žádostí dle parametrů stanovených svazy. Jako základní službu zajistí od SK/TJ daného svazu převzetí žádostí a jejich základní kontrolu; souhrn za region (kraj, oblast, okres) a prostřednictvím ČUS předání na příslušný svaz.

Žádosti SK /TJ uplatňované prostřednictvím Fotbalové asociace ČR ( FAČR )

Uplatnit žádost prostřednictvím FAČR mohou pouze SK/TJ sdružené a registrované ve FAČR. Předmětem žádosti může být neinvestiční dotace určená na údržbu a provoz jak jednoúčelového sportovního zařízení pro fotbal, tak sportovního zařízení s víceúčelovým zaměřením, kde je dominantním sportovním odvětvím fotbal.

Žádosti SK /TJ uplatňované prostřednictvím Českého svazu kanoistů, z.s. ( ČSK )

Uplatnit žádost prostřednictvím ČSK mohou pouze SK/TJ sdružené a registrované v ČSK. Předmětem žádosti může být neinvestiční dotace určená na údržbu a provoz jak jednoúčelového sportovního zařízení pro kanoistiku, tak sportovního zařízení s víceúčelovým zaměřením, kde je dominantním sportovním odvětvím kanoistika.

Žádosti SK /TJ uplatňované prostřednictvím „České jezdecké federace“ ( ČJF )

Uplatnit žádost prostřednictvím ČJF mohou pouze SK/TJ sdružené a registrované v ČJF. Předmětem žádosti může být neinvestiční dotace určená na údržbu a provoz jak jednoúčelového sportovního zařízení pro jezdectví, tak sportovního zařízení s víceúčelovým zaměřením, kde je dominantním sportovním odvětvím jezdectví.

Žádosti SK /TJ uplatňované prostřednictvím Českého svazu orientačních sportů ( ČSOS )

Uplatnit žádost prostřednictvím ČSOS mohou pouze SK/TJ sdružené a registrované v ČSOS. Předmětem žádosti může být neinvestiční dotace určená na údržbu a provoz jak jednoúčelového sportovního zařízení pro orientační sporty, tak sportovního zařízení s víceúčelovým zaměřením, kde jsou dominantním sportovním odvětvím orientační sporty.
 

Žadatelé musí splňovat níže uvedené podmínky:

  1. Sportovní zařízení je ve vlastnictví nebo dlouhodobém nájmu (min. 8 let) žadatele, přičemž pronajímatelem může být jiný spolek, územní samosprávný celek nebo státní instituce. Majetek nesmí být zatížen zástavním právem (mimo zástavy ČUS), exekucí nebo dražbou.
  2. Žadatel vede v roce poskytnutí a čerpání dotace účetnictví podle zákon č. 563/1991 Sb. a prokazatelně vede řádnou a oddělenou evidenci o dokladech souvisejících s dotací.
  3. Žadatel podá žádost o dotaci včetně povinných příloh v níže uvedené lhůtě a dle níže uvedených pokynů.
     

Žádost musí obsahovat:

  1. Formulář žádosti vyplněný ve všech bodech, podepsaný oprávněnými osobami a opatřený razítkem – formulář je potřeba vybrat s ohledem na střešní organizaci, prostřednictvím které bude žádost uplatňována (ČUS - výše ke stažení, FAČR, ČSK, ČJF a ČSOS - na vyžádání popř. na stránkách svazu)
  2. Kopii aktuálního platného výpisu ze spolkového rejstříku
  3. Kopii aktuálních stanov (pokud nejsou dostupné ve Sbírce listin na justice.cz)
  4. Tabulku MŠMT k programu IV vyplněnou ve všech bodech v řádku č. 1 – tabulku je potřeba vybrat s ohledem na střešní organizaci, prostřednictvím které bude žádost uplatňována (ČUS - výše ke stažení, FAČR, ČSK, ČJF a ČSOS - na vyžádání popř. na stránkách svazu)
  5. Kopii smlouvy o zřízení běžného účtu nebo potvrzení o bankovním účtu vedeném na jméno TJ/SK
  6. Doklad o vlastnictví sportovního zařízení - výpis z katastru nemovitostí, který je potřeba doložit k dotčenému majetku i v případě nájmu či výpůjčky
  7. Kopii smlouvy o nájmu či výpůjčce včetně dodatků a příloh - u žadatelů, kteří nemají majetek ve vlastnictví
  8. Tabulku s plánovaným rozpočtem nákladů hrazených z dotace a nákladů hrazených z vlastních zdrojů. Tabulku rozpočtu je potřeba vybrat s ohledem na střešní organizaci, prostřednictvím které bude žádost uplatňována (ČUS - výše ke stažení, FAČR, ČSK, ČJF a ČSOS - na vyžádání popř. na stránkách svazu).
     

UPOZORNĚNÍ:

  • Dotace nesmí přesáhnout 60 % úřední hodnoty majetku.
  • Dotaci je možné žádat na max. 70 % celkových plánovaných nákladů.
  • Hodnota majetku musí být uváděna v účetní hodnotě – komise může prověřovat tyto hodnoty v dostupných systémech.
  • Žádost nesmí být uplatněna prostřednictvím více svazů/střešních organizací nebo podána přímo na MŠMT, jinak bude vyřazena.
  • U vybíraných členských příspěvků je nutné vykázat příspěvky v min. výši 100 Kč/osoba u mládeže a 500 Kč/osoba u dospělých.
     

V případě dotazů či nejasností jsme Vám k dispozici na telefonu 728 339 345.