Změny v pasportu v IS ČUS

05.09.2016 09:05

V informačním systému ČUS proběhla významná změna v pasportu! 

V editaci objektů (sportovních zařízeních) jsou nyní nová povinná pole: IČO a Název vlastníka objektu a IČO a Název provozovatele objektu. 
Pokud TJ měla ke vztahu k objektu zadaný nájem, výpůjčku apod., má nyní předvyplněné IČO a Název provozovatele objektu svými údaji. IČO a název vlastníka musí doplnit. Pokud měla TJ vyplněný vztah k objektu vlastnictví, má předvyplněné IČO a Název vlastníka objektu svými údaji a musí doplnit IČO a Název provozovatele objektu (ve většině případů znovu svými údaji). 
Po zadání IČO systém rozpozná, zda je takový subjekt v systému založen. Pokud ano, automaticky mu přiřadí název daného subjektu (dlouhý název). 
Pokud se IČO Vlastníka a Provozovatele shoduje, vlastnické vztahy jako nájem, výpůjčka apod. se uživateli nenabídnou (obr.1). Pokud se však IČO neshoduje, je potřeba vyplnit povinné pole typ vztahu a zadat od kdy do kdy tento vztah trvá (obr.2). 

Pokud jsou v systému oba subjekty založené, mají tento objekt na kartě pasport oba dva subjekty. Možnost editace má však jen jeden subjekt. Přiřazení správy údajů má k dispozici okres, kraj (obr.3). Subjekty toto pole nevidí. Jeden subjekt má tedy možnost na své kartě Pasport objekt upravovat (tužka), druhý pouze prohlížet (lupa). Pokud by se jeden ze subjektů vymazal, automaticky připadá správa údajů druhému subjektu.  
Podle těchto nových parametrů se dá nyní vyhledávat i na veřejné části. Tyto filtry naleznete v části Rozšířené parametry filtru. 
Nyní tak mohou mít přehled o sportovních zařízeních i Vlastníci (např. města). 

Dále byla přidána tři nepovinná pole: email, telefon a web na správu objektu.  Nově je také možnost přidávat fotky i do sportovních prostor a na veřejné části byla vytvořena prohlížecí galerie. Při prohlížení fotek u jednotlivých části se tak nemusí každá fotka otevírat a zavírat zvlášť. 

Výše uvedený návod včetně detailního náhledu (obr. 1, 2 a 3) naleznete ZDE

Žádáme sdružené SK/TJ, které mají karty pasportu v IS ČUS založeny o doplnění těchto údajů. Časová náročnost je opravdu minimální.