Zpráva z březnového zasedání Rady NSA

08.03.2024 12:50

Rada NSA na svém pravidelném plánovaném zasedání 6. března 2024 projednala apel zákazu startu českých sportovců na soutěžích na území Ruska a Běloruska včetně avizované soutěže Games of the Future, BRICKS Sport Games a World Friendship Games. Na tento zákaz se vztahuje i platné vládní usnesení.

„Vyslání českých sportovců na tyto akce může pro dané sportovní subjekty znamenat sankcionování ve vztahu k dotační podpoře ze strany NSA. Zároveň avizuji, že pokud by k účasti českých sportovců na některých z těchto akcí došlo, pak budeme v tomto ohledu velmi striktní,“ doplnil předseda NSA Ondřej Šebek.

Rada NSA na základě skutečností a informací, kterými disponuje, rozhodla o zařazení kontroly využití prostředku ze strany České obce sokolské v období 2022 – 2023.

„I přesto, že z dostupných informací, které má NSA k dispozici, se v rámci aktuální kauzy ČOS nejedná o zneužití dotačních prostředků Českou obcí sokolskou, se dnes Rada NSA usnesla o zařazení kontroly ČOS do plánu kontrol na rok 2024. Tento krok vidíme jako správný a logický vzhledem k aktuální situaci,“ dodal Šebek.

Aktuálně zveřejněné články na webu NSA

Vedení NSA se setkalo s Janem Stočesem pověřeným vedením Českého tenisového svazu

Národní sportovní agentura formálně ukončila kontrolu Českého tenisového svazu

Zdroj: NSA