Ankety Nejúspěšnější sportovec roku oceňují regionální osobnosti a propagují aktivity ČUS

12.03.2024 13:33

Snowboardistka Eva Adamczyková v Liberci, biatlonistka Markéta Davidová v Jablonci nad Nisou, atlet David Veselý v Blansku, házenkářka Petra Dostálová v Chrudimi, triatlonista Jakub Marek ve Svitavách, kanoistka Ela Střechová v Brně-venkov nebo cyklista Kryštof Bogar v České Lípě… To je pouze dílčí pohled do galerie jmen, jejichž nositelé zvítězili v anketě Nejúspěšnější sportovec regionu (okresu či kraje) za rok 2023. 

Česká unie sportu tuto anketu podporuje a patří také mezi její tradiční partnery a spoluorganizátory. „Jejím prostřednictvím může ČUS účinně propagovat nejen svou činnost, cíle a pozici ve sportovním prostředí jako největší sportovní organizace v České republice, ale i význam územních pracovišť ČUS,“ říká Jan Boháč, generální sekretář České unie sportu.

Hlavním posláním ankety je ocenění nejúspěšnějších sportovců, kteří reprezentují vedle svých klubů jednotlivá města, okresy, kraje nebo Českou republiku na domácí i zahraniční scéně. Vyzvedává však současně regionální sportovní hrdiny a osobnosti a podílí se na propagaci lokálního sportu či jeho tváří v obcích, městech a krajích.

Seriál slavnostních vyhlášení odstartoval už koncem minulého roku a vyvrcholí až v závěru dubna. Zhruba polovinu těchto akcí produkčně zajišťuje agentura Sport Action, s. r. o. „S anketou v tomto roce zavítáme do více než třiceti měst České republiky, kde se naši partneři z řad ČUS, Národní sportovní agentury, měst, krajů a sportovních klubů znovu a s vervou vrací k našemu společnému projektu. Společným cílem je ocenění nejúspěšnějších sportovců v mnoha vyhlašovaných kategoriích od mládeže až po veterány a je nám také ctí připomenout slavné sportovní legendy a uvést je do Síně slávy,“ připomíná Radek Šilhan, jednatel společnosti Sport Action a hlavní organizátor ankety.

Anketa o Nejúspěšnějšího sportovce regionu si uchovává důstojnou úroveň a vysokou organizační a společenskou prestiž. Záštitu nad jednotlivými galavečery přebírají hejtmani, primátoři a starostové měst, hosty bývají také poslanci a senátoři. Každý slavnostní večer či odpoledne provází zajímavý doprovodný program obsahující umělecká a sportovní vystoupení, v nichž často dostávají příležitost místní kolektivy. Krajských galavečerů v Plzni (15. 4.) a Hradci Králové (23.4.) se zúčastní jako host například herečka Veronika Kubařová, ve Starém Hradišti/Pardubice (4.3.) a Liberci (27. 3.) zazpívá Marian Vojtko.

Velmi dobře jsou zorganizované i ankety a slavnostní vyhlášení pořádané vlastními silami územních pracovišť ČUS ve spolupráci s městem, krajem a dalšími partnery.

V anketách se vyhlašují za rok 2023 zpravidla tyto kategorie: nejlepší jednotlivec (dospělí i mládež), nejlepší tým (dospělí i mládež), Krajánek roku (nejlepší sportovec působící za hranicí okresu či v zahraničí). Do Síně slávy se také uvádějí slavné sportovní regionální legendy a uděluje se rovněž Zvláštní cena za přínos sportu. Vstup na tyto akce je navíc pro zájemce zdarma.

Více informací o anketě – ZDE.

Autor: KT ČUS

 

Archiv: Anketa Nejúspěšnější sportovec roku Mostecka 2023

VIDEO: Sportovní královnou Mostecka se stala powerlifterka Veronika Strolená

FOTO: Sportovní královnou Mostecka se stala powerlifterka Veronika Strolená

Mostecko si znovu zvolí svého sportovního krále za rok 2023

Nejúspěšnější sportovec roku 2023 Mostecka - pozvánka a vstupenky ke stažení

Nejúspěšnější sportovec roku - konec hlasování se blíží a i váš hlas může ještě rozhodnout

Nejúspěšnější sportovec roku – hlasování pro veřejnost zahájeno